Top Gun

1990 októberében német-magyar együttműködéssel, a Flug Revue kép-és híranyagának felhasználásával jelent meg a Top Gun repülési magazin első száma. A lap financiális hátterét az alapító Josef von Ferenczy, a Ferenczy Verlag Zürich kiadó tulajdonosa biztosította.

A Top Gun Tőrös István főszerkesztő irányításával rövid idő alatt nem csak népszerű folyóirat, hanem sikeres vállalkozás is lett, legnagyobb havi példányszáma pedig meghaladta a 30 ezret. A lap fő profilja a magyar és a nemzetközi katonai repülés volt, de foglalkozott a Malévvel és más, polgári repülési témákkal is. E cikkek többségét Földesi László és az AeroNews készítette el a Top Gun számára.

 

topcimcsik

 

2001 őszén a tulajdonos egy olyan új ügyvezetőt nevezett ki a Ferenczy Könyv és Lapkiadó Kft. élére, valamint a Top Gun magazin főszerkesztőjévé, akiről rövidesen kiderült, hogy semmilyen kiadói, vagy újságkészítési gyakorlata nincs, és egy közönséges szélhámos (akit később csalásért jogerősen el is ítéltek). Ezért a lap decemberi száma már Hardy Mihály szerkesztésében jelent meg, 2002 januárjától pedig megváltozott a lapigazgató személye is.

A Top Gun polgári repülési rovatának szerkesztésére Földesi Lászó (AeroNews) kapott felkérést, de végül Hardy Mihállyal együtt, csak 2002 áprilisáig vettek részt a lap készítésében. Mivel az új szerzői és szerkesztői gárdával próbálkozó, csőd közeli helyzetbe került kiadó ezt követően egyre nehezebben tudta tovább finanszírozni a megjelenést, a Top Gun 2002 őszén végleg beszüntette működését.

 

top2csik

 

A kiadótól kényszerűen távozó Tőrös István – immár saját vállalkozásában - 2001 novemberében az addigi Top Gun-hoz hasonló tartalmi és formai kialakítású lapot jelentetett meg kezdetben Top Flight, majd 2002-től Aranysas címmel.

 

sascsik

 

A Top Gun fennállása alatt a lapban összesen 41 Földesi László, illetve az AeroNews által készített cikk jelent meg, melyek öt galériában, olvasható méretre nagyíthatóak. A további négy galéria ittitt,   itt és még itt érhető el. 

 

 

 

 

   © 1996 - 2015. Copyright AeroNews – Minden jog fentartva  |  Impressum
Powered by Joomla 1.7 Templates